К основному контенту

Пропонуємо використовувати в школах проекти на основі плати Arduino та/або RaspberryPi,  наборів інструментів, датчиків та мікроконтроллерів, які підходять до зазначеної плати та доступних для дітей середовищ розробки.
Це ознайомить дітей з комп’ютером від найпростішого рівня  - рівня плат та схем, до рівня команд, програм-інтепретаторів та рівня графічної оболонки. Діти матимуть змогу простежити, як відбувалася еволюція технічного забезпечення, зможуть створювати помічників та технічні продукти, які знадобляться у навчанні та житті, матимуть змогу «поспілкуватись» з комп’ютером та «отримати відповідь», отримають ще один варіант самовираження та вираження своїх ідей.
Arduino – це мозок комп’ютера (машини), мозок цікавого конструктора, а діти, як відомо, люблять конструктори. RaspberryPiповноцінний маленький комп’ютер. Вони не заміняють один одного, але можуть доповнити.
Що може наблизити дитину ближче до майбутнього, як не маніпуляції власними руками з мозком сучасного комп’ютера і створення свого власного навчального обладнання, візуалізація того, як «залізяки» поєднуються між собою, сприймають команди, виконують їх і дають результат. 


Такий проект сформує покоління, готове до майбутнього. Покоління, яке буде спілкуватись з комп’ютером на рівних, знайде у ньому помічника і буде здатне розвивати й надалі науку та техніку. 

Комментарии